Merk dere Pannekakedagen

Vi er nå kommet til siste grunnkurs i rekken og denne gangen er det Rock'n Roll, onsdag 28.februar kl 18:00 på Dansehuset.

Rock med oss

Allerede i fjor bestemte styringsgruppen seg for å kjøre hele grunnkursrekken i vår.. Årsaken her var i første rekke at våre miljømedlemmer nesten uten unntak, kun har Rock'n Roll grunnkurs som bakgrunn. Før i verden var det helt vanlig at man kjørte alle 4 grunnkursene etter hverandre, slik at motiverte dansere kunne få gjennomført disse for å kjenne på hvilken stilretning de ville følge. Men de siste 5-10 år har det bare blitt med Rock'n Roll. Å få med seg alle grunnkurs er ikke viktig i forhold til å lære mange turer, da har man misforstått, det viktige er å kjenne musikkformen og å vite hvilke turer man skal danse til hvilken musikk. Når man er stødig på dette, kan man kombinere og blande så mye man vil.

Etter at grunnkursene var unnagjort var det også vanlig å fortsette med Repetisjonskurs for å sikre at man hadde inne disse grunnleggende ferdigheter. Deretter kom Videregående kurser i samme stilretninger osv.

Slik er ønsket å kunne produsere kurs for å få best mulig dansere :


Grunnkurs
4 forskjellige kurs med forskjellige turer og variasjoner i tillegg til basistrening i forhold til musikkbruk. 


Rock`n Roll
Lær å danse til de korte, kontante bølgene i musikken. Lær det typiske for rock`n roll dansing med utgangspunkt i gåformene.

Rockeswing
Lær å danse swing til den norske danseorkester-tradisjonen.
Her lærer du de mest brukte svingturene.

Danseswing
Lær å danse sving etter sakte svingmusikk. Det du lærer på dette kurset er viktig for å danse glidende svingformer, de svært varierte formene med en mengde spennende turer (for eksempel turer der en holder med begge hender)

Bygdeswing
Også et kurs med swing i dansebandtradisjon. Dette er kurset hvor jentene lærer å”ordne” opp i dansen og improvisere, mens gutta lærer teknikk som siden kan brukes til å takle to jenter samtidig.

Nå står altså Rock'n Roll kurset for døren og vi valgte å starte på Pannekakedagen 28.feb. kl 18.. Benytt Kontakt oss knappen i menyen og meld dere på, vi gleder oss til å se dere alle til et vårkåt og yrt Rock'n Roll kurs da. Velkommen skal dere være !