Kom og Dans møte i Trondheim i helga.

Kom og Dans kalte inn til møte for instruktører. Nye og gamle samt ledere i de forskjellige lokale og regionale grupper samt rekke ihuga Kom og Dansere.

Rockheim salen var velfylt da podiet ble inntatt av Johan og Sidsel samt Egil Bakka , Amund og Per Tore, samt 2 forskere fra Universitetet for Folkedans og ikke minst Rune Hallan fra "Skeive skiver". Universitetet for Folkedans åpnet med å presentere seg og gjennomgikk arbeidet deres, Poenget er at Swingdansen nå har levd så lenge at den naturlig føyer seg inn blant de nasjonale folkedanstradisjoner.  Deretter tok Egil Bakka ordet som må regnes som opphavet (i tillegg til Johan) for den moderne swingtradisjon her til lands. Det var interessant å høre hvordan han og Johan tok til arbeidet med å konkretisere og dokumentere dansestilen. Hele tiden ble vi forsynt med bilder og filmklipp fra den tiden "menn var menn og hadde egne tenner". etterhvert ble Rune Hallan involvert og det blei et tilbakeblikk på artistlivet innen sjangeren, behørig supplert av en ivrig Johan. Hvordan dansestilen ble til, ble demonstrert av Sidsel med Per Tore eller Amund, i det hele tatt en interessant opplevelse. Hele foredraget med alle foredragsholderne strakk seg over lørdag og søndag. Lørdags kveld hadde Kom og Dans i Trondheim rigget til dansekveld på Folkets Hus i Ranheim, med Nidaros Blues Band som artister, alldeles ikke bortkastet den kvelden. Fullt hus og masse dans.

Et av hovedpunktene for møtet er initiativet fra Kom og Dans og Rusforebyggende organisasjon i Staten på temaet "Studenterswing" og "Ung swing". Formålet er å trekke studentmiljøene samt ungdomsmiljøene i samme retning av rus frie arrangementer. Her ble det debattert retningslinjer og målgrupper både på elev og instruktør stadier. Harald Bråthen (Tidl. President i Norges Danseforbund) nå Forbundet mot Rusgift. FMR, er prosjektleder for begge prosjektene og det er satt av penger til å begynne utdanning av ungdomsinstruktører samt voksne instruktører/ledere som kan inngå i prosjektene. 

I nord har vi allerede en rekke ungdommer og studenter på blokka, for instruktørutdanning.  Det kan se ut som om vi kommer igang ganske raskt i Tromsø og så følger Bodø, Harstad og Alta, slik vi kjenner situasjonen i dag.

Det ble en verdifull helg for folket som elsker dans. Takk til arrangøren for vel utført jobb.

Thor Solø
A-Teamet Harald , Thor og Jan Arne
Thor Solø
Rune Halland starta med år 0