FHI verifiserer at trening kan starte !

Vi har i dag fått verifisert at Frivillighet Norges, Regler og anbefalinger om Idrett og fritidsaktiviteter, definerer Voksne dansere som dans med inntil 30 partnere og ikke bare par slik regelen har vært til nå.

INFO

Dette betyr i realiteten åpning for trening for faste miljøer og vi kan med god samvittighet starte. Alikevel råder vi alle til godt smittevern og ønsker lykke til.  Om noen trenger vite mer om hva vi fikk verifisert er det bare å ta kontakt.

Regler og anbefalinger om idretts- og fritidsaktiviteter

For idretts- og fritidsaktiviteter, gjelder egne regler og anbefalinger:

  • Unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand både utendørs og innendørs der det er nødvendig for å utøve aktiviteten. Dette åpner for trening i kontaktidrett for voksne.
  • Både voksne og barn og unge kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse på tvers av regioner/kretser (nasjonalt), både utendørs og innendørs, uten krav om å holde 1 meter avstand.
  • Voksne dansere, musikere og scenekunstnere som ikke er profesjonelle kunstnere får unntak fra énmetersregelen på både utendørs og innendørs kulturarrangementer, dersom de ellers trener eller øver sammen.
  • For voksne anbefales gruppestørrelsen å være inntil 30 personer innendørs og 40 personer utendørs.
  • Toppidrett kan utøves som normalt. Det betyr at seriespill kan gjennomføres utendørs og innendørs.