Swing/ Rock'n Roll

Svingkursene i Kom og Dans, basert på Johan Fasting's kursprogram, er et intensivt utdannelsesprogram utarbeidet på grunnlag av samlet historisk film- og musikkmateriale fra dansemiljøer over hele landet.
Vi bruker spesielt innspilt musikk som gir god læringsfremgang, slik at elevene kan lære seg raskt og lære uten å telle trinn.

Kom og Dans
Kursoversikt

Våre kursplaner:

Fase I
Grunnkurs:
4 forskjellige kurs med forskjellige turer og varianter, samt grunnleggende opplæring om bruk av musikk. Grunnkursene kan også være i en kursserie på ca 6 ganger.

Rock'n Roll
Lær å danse til de korte, flytende bølgene av musikk. Lær rock'n'roll-typisk rock'n'roll dans ( Se video)

Rocke Swing
Lær å danse swing til norsk dansorkestradisjon. Lær de mest brukte swingturer her.

Dansesving:
Swing å sakte swing musikk. Det du lærer på dette kurset, er det viktig å danse swing i sakte danseformer meget varierte . Med et vell av spennende turer (f.eks turer med én hånd). Deretter ved bruk av begge hender.

Bygdeswing (stil som Countryswing)
Også et kurs med swing i dance band tradisjon. Dette er kurset hvor man "arrangerer" jenta til å lære danse og improvisere, mens guttene lærer teknikker som  deretter kan brukes til samtidig danse med to jenter.

Trinn II:   
4 forskjellige kurs basert på grunnkursdelen,  disse kalles repetisjonskurs. 


Trinn III
Videregående kurs bygger å håndtere gulvet med en uendelighet av muligheter og turer og sammensetninger. Lærerne velger fra mange forskjellige arrangementer

Trinn IV og V :
Tema nivå - et nivå av spesialisering i stiler i form av musikk og spillestil.

Eksempler:

Rockabilly
”The Real Rock`n Roll”: rask og kontant rock med snert. Danseformen krever at du klarer å balansere godt. Enkle turer, men god teknikk.

Rock`n Roll former
Vi skiller mellom gårock-former og fallrock-former. Gårock-formene læres på kurs t.om. vid. Nivå (nivå III). Fallformer læres på nivå IV.
Musikken som utviklet disse danseformene ble ofte kalt danserock og ligger som et grunnlag for den brede rock`n roll dans og swingdanstradisjon. De fleste videreutviklete stilarter kombinerer underdelt og ikke-underdelt bruk av musikkrytmen i dansen.

Glidende swingformer
Dette er de stilartene i svingdansen hvor en kan bruke størst variasjon av turer, noe som gir dansen store utfordringer både når det gjelder teknikk og valg av sammensetninger og variasjoner. Dette er dans til musikktradisjonen som de fleste dansebandene har stort repertoar av. Danserne roterer rundt i rommet i glidende stil.

Bluesformer
Vi er ute etter å oppleve den intense nerven i blues. Lær å tolke den lange bølgen i blues i kombinasjon med teknikk for gå og fall. Utfordrende turer og teknikk på kurs i ”Blues Boogie”, Boogie Woogie , Jump Boogie

Shuffle swing former
Dette er lett flytende underdelt swing ispedd rock og fall. Dette er dansing til den norsk-svenske visetradisjon-musikken under påvirkning fra bl.a Fats Domino. Dette er swingformer med full fart.

Country swing former
Når countrymusikken blir påvirket av rock`n roll, får vi ofte spesielle utforminger av dansestilen. Dette er de mest ”vanlige” swingformene som vi kjenner igjen over hele landet. Her finner vi former som både benytter gåform og fallform og kombinasjoner av disse.

Hvor kan man lære swing og rock’n roll?
Størsteparten av våre lokale dansemiljøer og klubber, har swingkurs på programmet. Sjekk tilbudet hos ditt nærmeste lokalmiljø via menyen for Finn ditt sted. Vi tilbyr også mulighet for lokale lag, foreninger, bedrifter, skoler vennegjenger m.m. å kjøpe kurs (eventkurs) holdt i sitt nærmiljø.